18 Dec
18Dec

Afgelopen dinsdag (om 9:36) werd ik gebeld door een vriend die al 23½ een mooie kantoorboekhandel heeft. Maandag hoorde hij net als vele andere ondernemers dat ze “niet essentieel zijn”, en daarom de winkel vanaf dinsdag moesten sluiten.
Na een eerste teleurstelling zei hij; “Walter, ik heb een webshop nodig. We gaan bij onze klanten thuisbezorgen want ik wil ze zo vlak voor de kerst niet teleurstellen. Kan je helpen?” 

Mijn eerste gedachtes waren: 

  • Wij maken geen webshop meer
  • Dat gaat lang duren
  • Ik wil hem wel helpen

Enfin, ik besloot samen met hem te kijken wat een goede oplossing zou kunnen zijn en we vonden een omgeving waar relatief eenvoudig een shop gemaakt kon worden.
Na wat voorbereiding kon hij dinsdagavond de webshop gaan vullen en donderdag had hij er zelf al meer dan 250 artikelen in zitten. 

Dit gaf ons de mogelijkheid om in de tussentijd alle technische randzaken op orde te krijgen en donderdagavond om 22:41 is de eerste bestelling online geplaatst. Ondanks de trieste aanleiding, ben ik trost dat we altijd snel kunnen schakelen en oplossingen kunnen bieden wanneer dit nodig is. Daar zijn we goed in, adviseren, helpen, out-of-the-box denken (sorry 😊), en als het moet ook snel maar altijd zonder het doel uit het oog te verliezen. 

Trouwens, mocht je deze mooie zaak in Alphen aan den Rijn willen steunen of heb je net even dat ene boek, cadeautje of setje viltstiften nodig!? Kijk eens wat hij voor elkaar heeft gekregen in 3 dagen tijd! http://www.mijnbruna.nl

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.